Cuina

29.03.2020

Una de les mil coses que es pot  fer per matar el temps és cuinar. Començar a endinsar-nos en la cuina és bo perquè en un futur a tots i a totes ens servirà d'ajut ja que alimentar-nos és una necessitat bàsica. 

Crec que s'ha de cuinar perquè és una manera entretinguda i divertida de passar el temps, pots fer mil coses de menjar i el millor de tot és que després o  probaràs i així sabràs si t'ha agradat i si és així, que de segur que ho serà, ho podràs fer un altre dia per a la teva familia, amics o per a tu.

A continuació us deixaré alguns plats i receptes que podeu fer aquests dies que esteu confinats a casa.

GALETES DE XOCOLATA

  • 350 gr. de farina
  • 200 gr. de mantega
  • 200 gr. de sucre
  • 150 gr. d'encenalls de xocolata
  • 2 ous
  • 1 culleradeta de sal
  • Una culleradeta de llevadura
  • 1 cullarada de vainilla en pols (opcional)

ELABORACIÓ

1. Precalenta el forn a 200º.

2. Al bol barreja la mantega i el sucre fins aconseguir una massa densa, afegeix la vainilla i els ous, la sal i la llevadura, barreja-ho bé.

3. Després afegeix els encenalls de xocolata, barrega-ho bé i després incorpora la farina. Ha de quedar una massa compacta (com a la foto).

4. Distribueix la massa en boletes xafan-les una mica.

5. Finalment, posa-les al forn de 10 a 15 minuts, les podràs treure quan tinguin la textura ideal, i per acabar deixes que s'arrofredin i bon profit.

TORRADES D'OU POXE

Per elaborar aquest plat es necessitaràs els elements que es poden veure aquí a dalt.

Jo he fet 2 torrades.

  • Pa negre (podeu fer servir pa normal)
  • 1 ou
  • 1 alvocat
  • Sal negra (podeu fer servir sal normal)
  • Aigua

ELABORACIÓ

1. Agafa una cassola i posa-hi aigua a bullir, quan estigui a 100º tira-li l'ou, quan hagin passat 6 minuts treu l'ou i treu-li la closca sota de l'aixeta mentre raja aigua freda.

2. Mentre l'ou s'està fent, tallarem un alvocat per la meitat i li treurem el pinyol, després de treure la pela i el pinyol, el ficarem amb un bol on el xafarem amb una forquilla fins que quedi una espècie de puré

3. Talla dues llesques de pa i posa-hi l'alvocat xafat pel damunt, després talla l'ou en 4 quarts i fica dos quarts a cada llesca quan ja ho tinguis tot bon colocat tira-li una mica de sal pel damunt. I així ja ho tindríem.

Que aprofiti.

Aquí teniu més idees dels plats que podeu fer.

Aina Rodié
Todos los derechos reservados 2020
Creado con Webnode
¡Crea tu página web gratis!