Cuina
Una de les mil coses que es pot fer per matar el temps és cuinar. Començar a endinsar-nos en la cuina és bo perquè en un futur a tots i a totes ens servirà d'ajut ja que alimentar-nos és una necessitat bàsica.
Crec que s'ha de cuinar perquè és una manera entretinguda i divertida de passar el temps, pots fer mil coses de menjar i el millor de tot és que després o probaràs i així sabràs si t'ha agradat i si és així, que de segur que ho serà, ho podràs fer un altre dia per a la teva familia, amics o per a tu.
A continuació us deixaré alguns plats i receptes que podeu fer aquests dies que esteu confinats a casa.
GALETES DE XOCOLATA
- 350 gr. de farina
- 200 gr. de mantega
- 200 gr. de sucre
- 150 gr. d'encenalls de xocolata
- 2 ous
- 1 culleradeta de sal
- Una culleradeta de llevadura
- 1 cullarada de vainilla en pols (opcional)
ELABORACIÓ
1. Precalenta el forn a 200º.
2. Al bol barreja la mantega i el sucre fins aconseguir una massa densa, afegeix la vainilla i els ous, la sal i la llevadura, barreja-ho bé.
3. Després afegeix els encenalls de xocolata, barrega-ho bé i després incorpora la farina. Ha de quedar una massa compacta (com a la foto).
4. Distribueix la massa en boletes xafan-les una mica.
5. Finalment, posa-les al forn de 10 a 15 minuts, les podràs treure quan tinguin la textura ideal, i per acabar deixes que s'arrofredin i bon profit.
TORRADES D'OU POXE
Per elaborar aquest plat es necessitaràs els elements que es poden veure aquí a dalt.
Jo he fet 2 torrades.
- Pa negre (podeu fer servir pa normal)
- 1 ou
- 1 alvocat
- Sal negra (podeu fer servir sal normal)
- Aigua
ELABORACIÓ
1. Agafa una cassola i posa-hi aigua a bullir, quan estigui a 100º tira-li l'ou, quan hagin passat 6 minuts treu l'ou i treu-li la closca sota de l'aixeta mentre raja aigua freda.
2. Mentre l'ou s'està fent, tallarem un alvocat per la meitat i li treurem el pinyol, després de treure la pela i el pinyol, el ficarem amb un bol on el xafarem amb una forquilla fins que quedi una espècie de puré
3. Talla dues llesques de pa i posa-hi l'alvocat xafat pel damunt, després talla l'ou en 4 quarts i fica dos quarts a cada llesca quan ja ho tinguis tot bon colocat tira-li una mica de sal pel damunt. I així ja ho tindríem.
Que aprofiti.
Aquí teniu més idees dels plats que podeu fer.