Cuina

29.03.2020

Una de les mil coses que es pot  fer per matar el temps és cuinar. Començar a endinsar-nos en la cuina és bo perquè en un futur a tots i a totes ens servirà d'ajut ja que alimentar-nos és una necessitat bàsica. 

Crec que s'ha de cuinar perquè és una manera entretinguda i divertida de passar el temps, pots fer mil coses de menjar i el millor de tot és que després o  probaràs i així sabràs si t'ha agradat i si és així, que de segur que ho serà, ho podràs fer un altre dia per a la teva familia, amics o per a tu.

A continuació us deixaré alguns plats i receptes que podeu fer aquests dies que esteu confinats a casa.

GALETES DE XOCOLATA

  • 350 gr. de farina
  • 200 gr. de mantega
  • 200 gr. de sucre
  • 150 gr. d'encenalls de xocolata
  • 2 ous
  • 1 culleradeta de sal
  • Una culleradeta de llevadura
  • 1 cullarada de vainilla en pols (opcional)

ELABORACIÓ

1. Precalenta el forn a 200º.

2. Al bol barreja la mantega i el sucre fins aconseguir una massa densa, afegeix la vainilla i els ous, la sal i la llevadura, barreja-ho bé.

3. Després afegeix els encenalls de xocolata, barrega-ho bé i després incorpora la farina. Ha de quedar una massa compacta (com a la foto).

4. Distribueix la massa en boletes xafan-les una mica.

5. Finalment, posa-les al forn de 10 a 15 minuts, les podràs treure quan tinguin la textura ideal, i per acabar deixes que s'arrofredin i bon profit.

TORRADES D'OU POXE

Per elaborar aquest plat es necessitaràs els elements que es poden veure aquí a dalt.

Jo he fet 2 torrades.

  • Pa negre (podeu fer servir pa normal)
  • 1 ou
  • 1 alvocat
  • Sal negra (podeu fer servir sal normal)
  • Aigua

ELABORACIÓ

1. Agafa una cassola i posa-hi aigua a bullir, quan estigui a 100º tira-li l'ou, quan hagin passat 6 minuts treu l'ou i treu-li la closca sota de l'aixeta mentre raja aigua freda.

2. Mentre l'ou s'està fent, tallarem un alvocat per la meitat i li treurem el pinyol, després de treure la pela i el pinyol, el ficarem amb un bol on el xafarem amb una forquilla fins que quedi una espècie de puré

3. Talla dues llesques de pa i posa-hi l'alvocat xafat pel damunt, després talla l'ou en 4 quarts i fica dos quarts a cada llesca quan ja ho tinguis tot bon colocat tira-li una mica de sal pel damunt. I així ja ho tindríem.

Que aprofiti.

Aquí teniu més idees dels plats que podeu fer.

Aina Rodié
Todos los derechos reservados 2020
Creado con Webnode
¡Crea tu página web gratis! Esta página web fue creada con Webnode. Crea tu propia web gratis hoy mismo! Comenzar