El Govern decreta l'estat d'alarma pel coronavirus

13.03.2020

Davant la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2 (Covid-19), el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest divendres la declaració de l'Estat d'Alarma a partir de demà dissabte i durant almenys 15 dies.

Sánchez ha explicat que la decisió pretén mobilitzar "tots els recursos" disponibles a l'Estat, inclosos els recursos econòmics, sanitaris públics i privats, civils i militars, per "protegir la població, en particular els més vulnerables". En aquest sentit, ha fet una crida a la "unitat i disciplina social". "Tardarem setmanes, serà molt dur i difícil, però pararem el virus", ha augurat.

Sánchez, que ha garantit que des del govern "farem el que faci falta, quan faci falta i on faci falta", ha apel·lat reiteradament al "deure personal" dels ciutadans a "seguir al peu de la lletra les indicacions dels experts" amb "màxima responsabilitat". "La victòria depèn de cadascun de nosaltres", ha subratllat. El president espanyol ha descrit com una mostra "d'heroisme" accions com netejar-se les mans o quedar-se a casa. "Tots tenim alguna tasca o missió", ha indicat.

El president espanyol ha volgut reconèixer públicament la tasca del personal sanitari, als que ha promès "tots els mitjans per fer la seva tasca" i mantenir "la coordinació".

Aina Rodié
Todos los derechos reservados 2020
Creado con Webnode
¡Crea tu página web gratis!